Ги носиме мистериите. . . . Вие донесете ги одговорите. 🕵️‍♂️🌏 Истражување на сè „мистерија“ - Вистински криминал, рецензии за филмови и книги, игри и повеќе.

Глобална база на податоци

„Никогаш не престанувај да бараш“ обезбедува евиденција за исчезнати лица, неидентификувани тела и нерешени убиства на јавноста и полициските агенции.


По тема


Прочитајте го Блогот

The Melbourne Club Connection (вистински криминал)

Конекцијата на клубот во Мелбурн ➜ Помеѓу 1954 и 1990 година, три жени со слични околности исчезнаа и/или беа убиени во областа Мелбурн. Иако децениите опфаќаат еден случај од друг, полицијата има причина да верува дека трите инциденти можеби биле дело на иста личност. 

Патрик Линфелд (исчезнато лице)

Патрик Линфелд ➜ Патрик последен пат бил виден како патува со воз до Малме. Слезе на погрешна станица, но не се качи на нов воз. Неговите куфери биле пронајдени северно од железничката станица во шумска област.

Лина Сардар Кил (Исчезнато лице)

Лина Сардар Кил ➜ Мало девојче исчезна од игралиштето / дворот на станбениот комплекс на нејзиното семејство во Сан Антонио, Тексас. Можеби е вклучена неправилна игра. Нејзиното семејство биле авганистански бегалци и таа зборува пашту.

Оригиналните таинствени фонтани! 

Дали денес за празниците снимам огномет со „мистериозна“ тема? . . Зошто да, да јас сум 😂 Оригиналните таинствени фонтани! И Ориент Експрес! Дали има убиство, ќе ни треба Херкул да видиме! Среќен 4-ти Јули!

Орловото око на Приси се враќа на патеката на детективите!

Приси ме придружуваше низ многу детективски лов низ задниот двор, седеше покрај мене низ романите на Ненси Дру и стрпливо чекаше тапкање низ годините. Постојана придружничка, таа одамна заработи почесно место во мојот дом.

Добијте нова содржина доставена директно до вашето сандаче.

Зачлени 556 други претплатници