James Patrick Grealis (Tagata Misi)

James Patrick Grealis

James Patrick Grealis

Nederlands e leai se moedertaal. Laat het ons weten als u iets ziet dat moet worden gecorrigeerd.
E leai se Ghaeilge e fa'apea. Cuir in iúl dúinn má fheiceann tú rud nach mór a cheartú.

HTML Button Generator

Igoa ole igoa: Leiloa
Isi Igoa: JP

Bijnaam: Ik we we het niet
Su'ega igoa: JP

Leasainm: E leai se aoga
Ainmneacha Malartacha: JP


Ua mou atu (Verdwijning) (An Cealú)

Missing mai: Eria o Duivelsbruglaan i Breda, Netherlands
Aso Misi: Oketopa 23, 2008 (Aso Tofi)
Faʻaaloalo: Leiloa

Papa: Duivelsbruglaan, Breda, Nederland
Datum van de verdwijning: 23 Oketopa 2008 (donderdag)
Fa'amatalaga: Ik we we het niet

Suíomh: Breda, An Ísiltír
Faʻamatalaga ma Faʻamatalaga: 23 Deiredh Fómhair, 2008 (Déardaoin)
A Amhras: E leai se aoga

Tulaga (Omstandigheden) (Cúinsí)

O James (“JP”) e na o le pau lea o le tama ma le uii o nai ona tei e toalima na tausia i Tonnagee, Achill i County Mayo o Aialani. E leʻi tamaoaiga le aiga i mea tau tupe, ae sa vavalalata le fanau ma maua ai se olaga fiafia. O JP o se tama e faigofie ona iloa i le itulagi mo le taalo lakapi ma mo le faamaoni tele i lona aiga. Sa aʻoaʻoina o ia o se kamuta ae sa faigatā ona maua se galuega i Achill. I le sailia o ni avanoa fou, na iu ai ina siitia atu o ia i Egelani ma galue o se tagata faigaluega mo ni nai tausaga a o nofo latalata i se tasi o ona tuafafine.


Le Leiloa

Ma i le 2007, na amata ai ona oʻo atu ia te ia tala o avanoa sili atu i Netherlands mai tagata Achill o ē na siitia ma maua ni galuega lelei iina. Sa malaga o ia ma na o lana ato faafafa o lavalava, lana telefoni, ma lona tusifolau—na alu ese atu ia Aperila 2007. E ui ina nofo ese mai le aiga mo le tele o tausaga, ae e lei toilalo lava JP e valaau i ona matua i vaiaso taitasi ma e vili soo atu foi i ona tuafafine taitasi. ina ia fesootai.

Le Leiloa

Mulimuli ane, na ia siitia atu i Eindhoven lea sa faigaluega ai i ofisa eseese o le temp. Ia Aokuso 2008, na ia feiloaʻi ai i se tagata malaga mai Sikotilani, James Lennon ('James L.'). Na amata ona la galulue faatasi i se kamupani fou i Someren a o siitia atu JP i se nofoaga tolauapi i Lierop.

Ua faamatalaina e James L. JP o se “tagata filemu, lelei” e na o le pau lava le mea na ia sese ai o le naunau i le inupia, na mafua mai i le ma’i aiga ma le tuua toatasi. Ina ua ia inu, e mafai ona "pisau ma o nisi taimi e matua ita tele" - o se taunuuga na faasaina o ia mai faleaiga a Someren ma e masani ona alu i Eindhoven nai lo (fesoʻotaʻiga).

E le o manino le lelei o lana Dutch i lea taimi.


O Oketopa 17, 2008, na leiloa ai e JP lona tulaga i Someren1. E le o manino le mea na sosoo ai. O nisi o faamaumauga o loo fautua mai ai sa nofo o ia i Eindhoven mo ni nai aso; ae o isi fai mai na ia malaga i Rotterdam ma James L. e suʻe ni galuega fou (fesoʻotaʻiga, fesoʻotaʻiga). Po o le ā lava le tulaga, na te leʻi mauaina se galuega fou ma toe foʻi i lona nofoaga muamua i Breda i le aso 20 o Oketopa. Na manatua e lē e ona le fale talimalo o ia o se malo, ma taʻua o ia o se “tama lelei” ma se faafitauli inu. Fai mai a ia, na o le tasi le taimi na mafua ai e JP faafitauli a o onā ma, i le maeʻa ai o se talanoaga e foia ai le mataupu, sa avea o ia ma se malo lelei mulimuli ane.

E tusa ai ma nisi o tala, atonu na nonofo JP ma se isi tama e le o iloa lona igoa.

1O nisi o tala o lo'o fa'ailoa mai ai na fa'ate'aina JP mai Someren ae fai mai isi na alu ese ina ua mae'a le galuega - e le mafai ona matou ta'u sa'o pe aisea na alu ai.


Na maua e JP se avanoa i se kamupani faufale i totonu o Terheijden lata ane, ae na o le tasi le aso na galue ai iina (Oketopa 21).2

2Matou te le o mautinoa pe o le galuega i Terheijden o se tulaga le tumau e na o le tasi le aso poʻo se tulaga sili atu ona ogaoga na ia faʻamavae ai.


I le aso 22 o Oketopa, na valaʻauina ai e JP nisi o ofisa faʻapitoa i Netherlands ma Egelani faʻapea foʻi ma le kamupani i Terheijden. O ana valaʻau i Egelani e fesoʻotaʻi ma se faʻamatalaga na ia faia i se taimi i lona aiga ua vaivai o ia i Netherlands ma ua mafaufau e toe foʻi i Peretania. Matou te le iloa po o le a le mea na talanoaina i ana valaau i Terheijdn.

Sa ia faia foi ni telefoni i lana uo malaga tuai o James L. ae sa le mafai ona oo atu ia te ia.

O lana telefoni fo'i na fa'amauina ni telefoni i tagata e le masani ai lona aiga. Sa aofia ai ma se valaau i se tamaitai e tautala i le gagana Sipaniolo sa faaipoipo ma nofo i Breda i lena taimi. E tusa ai ma faamaumauga a leoleo, e le mafai ona faalauiloa faalauaitele le faasinomaga o lea tamaitai talu ai sa nofo o ia i le falemai o le mafaufau i lea taimi. E leai se fa'amatalaga e uiga i lona aiga ia JP po'o mea na latou talanoaina. O le isi numera na ia ta‘ua e lē o faailoaina ae o loo lisiina i le (06) 4996-5163.3

I lena po, na molimau ai le toatele o molimau na latou vaaia JP i totonu o se faleaiga i le ogatotonu o Breda ma mulimuli ane i Teteringen (o se itumalo o Breda). I se taimi, na maua ai e leoleo i Teteringen o ia o loʻo onā i se fetaulaiga ala o loʻo taumafai e galue o se tagata e pulea le taʻavale. Sa latou tuuina atu se lapataiga ma fai atu ia te ia e alu i le fale e moe ai.

3O faʻamatalaga e uiga i telefoni e faʻavae i luga o lipoti mai le 2010 ma atonu na maua e le aiga nisi faʻamatalaga e uiga i nei tagata talu mai lena taimi.


E oo atu i le taeao o le aso 23 o Oketopa, ua le lava se tupe a JP ma ua vili ai loa ona matua i Aialani mo le taimi mulimuli ma fai atu ia i la’ua e avatu se tupe mo ia. Na ia taʻu atu ia i latou o loʻo ia fuafua e suʻe se galuega i se taulaga fou ma tape le telefoni. I le taimi lea, e leai se mea leaga i lona uiga ma leai se faʻailoga o loʻo i ai o ia i lalo o se mea ae na o le faʻalavelave tau tupe.

Na ia siaki mai lona faletalimalo ma agai atu i Breda Station lea na ia toso mai ai tupe i le Travelex. Fai mai se tasi o punaoa na ia togiina lana telefoni i le aso 24 o Oketopa, ae leai se faamatalaga e uiga i le mea sa i ai i lena taimi. Matou te le iloa po o fea sa nofo ai i le taimi lea, e ui sa lauiloa o ia e masani ona alu i soo se mea mai faletalimalo i fale talimalo i tolauapiga i ana femalagaaiga. Pu'upu'u tupe, masalo o le a alu i se mea e sili ona taugofie.

E foliga mai na ia oʻo atu i Eindhoven ma / poʻo Helmond e tusa ai ma mea e ono vaʻaia i le vaiaso muamua o Novema.

I le taimi lea, na mou atoa atu o ia e aunoa ma se faailoga. Na te le'i tago i tupe i ana teugatupe pe fa'aaoga lana telefoni i le silia ma le sefulu tausaga talu mai lena taimi. Ona o lana masani o le valaau atu i tuafafine eseese i taimi eseese, e lei iloa aloaia ai e lona aiga ua mou atu o ia seia oo i le vaiaso ma le afa mulimuli ane ae ua le mafai ona toe siaki.


taimi faatulagaina:

  • Aperila 2007 ➜ Sii i Eindhoven
  • Aokuso 2008 ➜ Galuega Fou i Someren
  • Oketopa 17, 2008 ➜ Ua leai sana galuega. Atonu na malaga i Rotterdam ma James L.
  • Oketopa 20, 2008 ➜ Siaki i se fale talimalo i Breda.
  • Oketopa 21, 2008 ➜ Sa galue i Terheijden
  • Oketopa 22, 2008 ➜ Na faia ni telefoni ma sa vaaia i Central Breda ma Teteringen i lena afiafi.
  • Oketopa 23, 2008 ➜ Siaki mai le fale talimalo. Aveese tupe i tafatafa o Breda Station.
  • Oketopa 24, 2008 ➜ E mafai ua togi i luga lana telefoni.
  • Novema 2008 ➜ E ono va'ai i Eindhoven ma/po'o Helmond
Fa'afanua o nofoaga autu i James Patrick Grealis Disappearance

le tuanai

I le aluga o tausaga, o loʻo faʻaauau pea ona talosaga le aiga o JP mo se suʻesuʻega sili atu ona faʻamaonia ma mo le lautele e tuʻuina atu faʻamatalaga.

Atonu o lo'o iai pea JP i Netherlands ona o lana lisi ma le Interpol o le a fa'aalia ai se mataala ma leoleo tuaoi pe a su'e lona tusi folau. E na'o le fa'aoga lea i le taimi e mae'a ai ona lesitala i totonu o fa'amaumauga. O le DNA a le aiga o loʻo resitalaina foʻi i Aialani's KLPD database o loʻo faʻasoa na faʻamaumauga ma isi faiga leoleo a Europa. Sa vave ona lele atu le aiga i Breda i le taimi lava na latou iloa ai latou te lei faalogo ia te ia ma ua le mafai ona maua o ia i totonu o le aai.

I le gasologa o tausaga, sa tau le aiga ma leoleo Dutch e manaʻomia le faʻamamafa atili i le mataupu.

I le tulaga muamua, na faʻaauau pea ona toe faʻamaonia e leoleo Dutch le tulafono e mafai e se tagata matua ona alu ese ma galue e pei ona latou filifili e aunoa ma se suʻesuʻega seʻi vagana ua i ai se faʻailoga manino o se solitulafono ua faia. E tusa ai ma le Dutch Law, e le mafai e leoleo ona maua fa'aletulafono ni fa'amatalaga patino pe ma'ale'ale i se tagata (fa'ata'ita'iga, fa'amatalaga tau tupe, fa'amaumauga telefoni) se'i vagana ua mafai ona latou fa'aalia le "masalo" talafeagai i se solitulafono. O le mea lea e puipuia ai le aia tatau a le tagata i le le faalauaiteleina ma le aia tatau e ola ai e pei ona latou filifilia. E mafai e se tagata fa'aletulafono ona fa'amuta le fa'afeso'ota'i o aiga po'o uo pe a mana'o ai e aunoa ma le fa'aosoina o se su'esu'ega atoa e solia ai lo latou le faalauaiteleina. O nei fa'ata'ita'iga fo'i fa'atusa faiga fa'avae e fa'asa ai aiga ma uo mai le mauaina o fa'amaumauga fa'afoma'i, fa'amaumauga o a'oa'oga, fa'amaumauga o le mafaufau, ma isi e aunoa ma se fa'atagaga mai le tagata o lo'o fesiligia. O le taimi lava e matua ai le tagata, e matua fa'atapula'aina lava le taimi e mafai ai e leoleo ona maua pe fa'asoa fa'amatalaga ma'ale'ale.

Ae paga lea, e talitonu le aiga o JP o nei faiga faavae atonu na taofia ai le suesuega i le leiloa o JP. I lenei tulaga, o le vaaiga aloaia mulimuli o JP o lona tuua lea o le fale talimalo e aunoa ma se faʻailoga o le faʻamalosi. Na ia siaki mai le faletalimalo i le lotoifale e aunoa ma se faamaoniga na ia tusiina se potu fou i le eria. Na ia taʻua manino le faʻamoemoe e siitia atu i se nofoaga fou ma e ono tuua atoa Netherlands i se taimi lata mai. Sa ia te ia se mamanu mautu lelei o le ola le tumau, siitia mai avanoa faigaluega i avanoa faigaluega i se taimi puupuu. E ui lava sa masani ona ia mafuta vavalalata ma lona aiga, ae o mea na mafai ona vaaia i Helmond poʻo Eindhoven (pe a faʻamaonia) e faʻaalia ai na alu o ia i ni nai vaiaso e aunoa ma le aapa atu. E leai se fa'amaoniga fa'aletino e ta'u mai ai na ia feiloa'i ma ni faiga leaga pe na tu'ua lona tulaga o iai nei i faiga fa'amata'u po'o le malosi.

I le taimi lea sa matua faigata ai leoleo e faamaonia le ogaoga o masalosaloga o se solitulafono i se taimi vave. Na latou faaleaogaina le mataupu e pei o se alii na na ona filifili e alu ese ma toe amata i se isi nofoaga. Na latou toe ta'ua soo o JP o se tasi na sau e feoai solo a'o inu a'o le'i tuua le aai mo ni laufanua lanumeamata i se isi nofoaga.

O le mea mulimuli e 20-20, ae na le mafai e leoleo ona toe fetuutuunai o latou tulaga mulimuli ane e ui i le mea moni e leʻi toe aliali mai JP i le silia ma le sefulu tausaga. E talitonu le aiga e le’i manatu mamafa leoleo i lea tulaga, ua latou fa’ate’aina o ia ua na o se ‘tramp’ poo le ‘bum’ ma fa’ataga ai ona fa’aituau le tagata lava ia e faanenefu ai le su’esu’ega. Fai mai latou e lei maua e leoleo ni faamaoniga o se solitulafono ona ua le mafai ona latou vaavaai, e le ona e leai se solitulafono na faia.

I le 2012, na faalauiloa ai e leoleo Holani ua tapunia le mataupu, ma na tulitatao ai e le aiga se tagi a le malo faasaga i leoleo. Na leiloa le latou tagi ona o le le mafai ona faamaonia le aafia o se solitulafono, ae na faaauau pea ona tetee i le taulimaina o lana mataupu ma isi tagatanuu Irish i fafo atu o le ofisa o Dutch i Dublin i le aso 13 o Mati, 2012.


O loo finau le aiga e faapea, e le o JP le ituaiga tagata e alu ese ma motusia fesootaiga, e le o ia foi e ono pule i le ola. E ui ina fiafia o ia i le ʻava malosi, ae e lē masani ona onā ma e leai sana faamaumauga tau solitulafono. E tusa ai ma ona tuafafine, o JP e masani ona fesootai ma ona matua ma foliga mai o loʻo manuia i aso e oʻo atu i lona toesea. Sa galue malosi o ia i le sailia o se galuega ma sa sailia ni avanoa faigaluega fou. Sa ia faia foi ni fuafuaga mo se aso malolo o loo loma i Ibiza ma faatau se pepa malaga i le fale mo le Kerisimasi. O lo'o fa'aauau pea le talitonuga o lona aiga, o le mea e ono tula'i mai, o le fa'alavelave lea na ia maua.

O lo'o iai le atugaluga ina ne'i i'u JP i se misa pe fa'alavelave a'o inupia i se mea. O JP na pikiina e leoleo i aso ua mavae ona o le onana faalauaitele i luga o auala i se tasi aso. Na ia taʻu atu ia i latou talu ai e le mafai ona ia faatasi ma lona tuafafine i lona aso fanau, o lea na ia faamanatuina ai na o ia. I se isi mea na tupu, na ia maua ai o ia i se taua ma nisi o Moroccans lea na iu ai ina ia maua se manua naifi i ona ivi.


I le 2019, na faʻaaogaina ai e le aiga se fuafuaga fou, faʻafeiloaʻi se tagata sailiili tumaoti ma faʻalauiloa se apili lautele fou mai Netherlands. Latou te faʻaauau pea ona ofoina atu se taui 20,000 € mo faʻamatalaga e taʻitaʻia ai le toe faʻaleleia o le JP. E oʻo mai i le 2022, e leʻo manino pe na iai ni faʻamatalaga fou na faʻatupuina.

O le mataupu na maua le gauai fou i le 2018 ma le 2019 ina ua amata ona makaina e le kamupani tiliva "Deliveroo" a latou ato i pepa lautele o le 5 tagata umi ua misi e aofia ai JP. O lenei poloketi sa lauiloa o le Ride to Find.

“Matou te iloa lo matou tuagane, matou te iloa a lelei mea uma, na te faailoa mai ia i matou le mea o i ai o ia ma e sau i le fale.” . . . . “E tatau lava ona e ola pea i le faamoemoe e te mauaina o ia.”

Helen (Tuafafine). Punavai: La Irish

* E mafai ona e matamata i le vitiō o le talosaga a le tuafafine i tagata lautele i le 2019 iinei.


Fa'amatalaga (Beschrijving) (Tuairisc)

  • Aso fanau: Mati 14, 1984
  • Tausaga i le Leiloa: 24
  • Tupulaga: Caucasian
  • Nationality: Aialani
  • Itupa ile Fanau mai: tane
  • Hair: Mūmū, Fufulu Laulu
  • Lanu Mata: Mata Blue
  • maualuga: 5'9″ (178cm)*
  • Weight: Slim ae ma Tau'au Lautele
  • Gagana Tautala: le gagana Peretania
  • Aso fanau: 14 Mati 1984
  • Tausaga: 24
  • Etniciteit: Kaukasisch
  • Nationality: Ireland
  • Geslacht bij geboorte: Mannelijk
  • Lanu lauulu: Rood haar
  • Lanu mata: Blauwe ogen
  • Maualuga: 5'9″ (178cm)
  • Mamafa: Na feiloai Slank ma brede schouders
  • Talen die hij sprak: Béarla
  • Fa'amatalaga: 14 Márta, 1984
  • Aois: 24
  • A'afiaga: Kugai
  • Fa'amatalaga: Eireann
  • Inscne ag Breith: Fireann
  • Dath gruaige: Gruaig rua
  • Dath Súl: Súile gorma
  • Airde: 5'9 ″ (178cm)
  • Meáchan: Caol le Gualainn Leathan
  • Fai mai le Teangacha ma Labhair: Béarla

*O Iakopo o nisi taimi e faamatalaina o le 5'8" poʻo le 5'9" ma atonu e tusa ma le 175cm (fesoʻotaʻiga), ae o lo o lisiina e leoleo o ia i le 178cm lea e tuu ai o ia i le 5'10" nai lo lena.


Faailoga Faailoga po'o Fa'ailoga (Onderscheidende Kenmerken) (Tréithe Idirdhealaitheacha)

  • Sa masani ona savali ma ona lima i ona lima
  • Faigamalo
  • Hij liep vaak met zijn handen in zijn mouwen
  • papa u'amea
  • O le minic a shiúil sé lena lámha ina muinchillí
  • Chaitheann tapaa

Popolega faafomai (Medische conditie) (Riocht míochaine)

  • Leiloa
  • Ik we we het niet
  • E leai se aoga

Laei (Kleding) (Eadaí)

  • T-Shirt
  • Ofu mafanafana Hooded
  • Jeans
  • T-Shirt
  • Mitiafu na fetaui ma le capuchon
  • Spijkerbroek
  • T-leine
  • Mitiafu le cochall air
  • Jeans

Faʻaaloalo (Beschrijving van de verdachte) (Tuairisc ar an Amhras)

  • Leiloa
  • Ik we we het niet
  • E leai se aoga

taavale (De wagen) (Se Fheithicil)

  • Leiloa
  • Ik we we het niet
  • E leai se aoga

Afai o ia te oe poʻo soʻo se tasi e te iloa e iai faʻamatalaga e uiga i le mou atu, Faʻamolemole faʻafesoʻotaʻi:

Pe fa'aoga le QR Code (taumatau) e su'e ai fa'amatalaga fa'afeso'ota'i mo Leoleo a le atunu'u.

O lo'o i ai fa'amatalaga e mafai ona e maua i luga o fa'amatalaga, fa'afeso'ota'i ma fa'afeso'ota'i: Nederlandse politie (valaau #08261250) i le +31 (398) 345-8882 o le vermiste personen Ierland op +35 (1800) 911-999 o fa'amatalaga. O le fa'aogaina o le QR-code (so'otaga) o le fa'afeso'ota'i o lo'o iai le Nationale Politie

O lo'o ta'ua fo'i le igoa o le Atua, o lo'o ta'u atu ia te oe: Fa'atosina na ta'ua (Cas # 08261250) ag +31 (398) 345-8882 nó Missing Persons Ireland ag@35 (1800) Missing Persons Ireland ag@911. ie. E leai se mea na fa'ailoa mai e pei o se gCód QR (a'o le fa'ailoga) e mafai ona fa'ailoa mai i le aiga o Póilíní Náisiúnta.

James Patrick Grealis Pepa Lautele Original
Pepa Lautele a le Aiga (puna)

Mulimuli mai ia i matou nei mo nisi iloiloga lilo, tala, ma fautuaga!


punaoa

  • Interpol Faasilasilaga. fesoʻotaʻiga
  • Lagolago a le Tagata ua misi, Facebook. 31 Ianuari 2020. fesoʻotaʻiga
  • Anderson, N. (2019) "I LIMBO' Aiga fa'anoanoa o le tagata Mayo ua misi JP Grealis fa'afaigaluega se tagata su'esu'e solitulafono Dutch e fesoasoani e foia mea lilo', La Irish, 11 Ianuari. fesoʻotaʻiga.
  • Cummins, B. (2019) 'O lo'o talosaga tuafafine i Holani e su'e le tagata Mayo ua misi', RTE, 19 Ianuari. fesoʻotaʻiga
  • Mayo Advertiser (2009) 'O lo'o misi pea le tagata Achill i Holani', 23 Ianuari. fesoʻotaʻiga
  • Murphy, S. (2019) 'O tuafafine o misi James Patrick Grealis faia le fa'agaoioia o le TV Dutch e su'e uso', Extra.ie, 23 Ianuari fesoʻotaʻiga
  • Murphy, S. (2019) 'O le aiga o le motu o Achill o lo'o misi e fa'afaigaluegaina se leoleo tumaoti Dutch e fesoasoani e foia mataupu', Extra.ie, 1 Tesema, fesoʻotaʻiga.
  • McNulty, A. (2019) 'O le aiga o Grealis latou te faia se talosaga fou e faamuta le sefulu tausaga o le 'faatiga', Mayo News, 22 Ianuari. fesoʻotaʻiga
  • Waarheidsvinder (2010) 'De verdwijning van James Patrick Grealis', 20 Aperila. fesoʻotaʻiga
  • Waarheidsvinder (2010) 'Ierse beloning voor gouden tip in zaak James Patrick Grealis', 14 Aukuso. fesoʻotaʻiga
  • Waarheidsvinder (2010) 'Verhoging beloning in zaak James Patrick Grealis', 24 Tesema. fesoʻotaʻiga
  • Waarheidsvinder (2011) 'Alsnog onderzoek naar verdwijning James Patrick Grealis', 8 Novema. fesoʻotaʻiga.
  • Waarheidsvinder (2012) 'Alsnog onderzoek naar verdwijning James Patrick Grealis', 13 Mati. fesoʻotaʻiga
  • Waarheidsvinder (2013) 'Familie Grealis dient klacht in tegen politie', 12 Ianuari. fesoʻotaʻiga
  • Panorama (2017) 'Niemand weet waar de vermiste James Patrick Grealis is', 31 Me. fesoʻotaʻiga
  • Bray, A. (2014) 'Ua tauto le aiga e saili pea mo tali i le tamaloa ua misi', tutoatasi, 3 Iulai. fesoʻotaʻiga
  • Armstrong, K. (2017) "Na maliu Tina ma le le iloa o le mea na tupu ia te ia' - Apili fou mo le tagata Irish na leiloa i le 2008', tutoatasi, 11 Ianuari. fesoʻotaʻiga
  • Ring, E. (2012) 'Ua le fiafia le aiga o le tamaloa i le su'esu'ega a Dutch', Irish Examiner, 15 Mati. fesoʻotaʻiga
  • Tagata ua misi.ie. 'Tagata Misia Mayo'. fesoʻotaʻiga
  • Conway, I. (2010) 'To'ai ofoina mo fa'amatalaga i le misia Irishman', Irish Times, 16 Aokuso. fesoʻotaʻiga
  • Solanki, M. (2019) 'Ua fa'aalia e aveta'avale tu'uina atu mea'ai vave a Dutch pepa lautele o tagata ua misi', O A'u o Tagata Mai fafo, Mae. fesoʻotaʻiga

'

Podcasts:


teena o meatotino:

O fa'amatalaga o lo'o ofoina mai e ala ia matou Au'aunaga e na'o fa'amatalaga lautele. Matou te faia taumafaiga uma e faʻamautu le faʻamaumauga ma faʻamautinoa o faʻamaumauga e lata mai ma saʻo. Ae ui i lea, matou te le faia ni faʻamaonia poʻo ni folafolaga e uiga i le saʻo, faʻamaonia, faʻatuatuaina, avanoa, poʻo le atoatoa o faʻamatalaga iinei. E fa'aputuina fa'amaumauga mai NGO, tala fou, ma fa'asalalauga Alofa. O lenei faʻamatalaga e le o faamoemoe mo le faalagolago. I lalo ole tulaga e le mafai ai e le Suitcase Detective poʻo ona tagata e ona ma faʻalapotopotoga ona noatia mo soʻo se faʻafitauli e ono mafua mai i le faʻaaogaina poʻo le faitauina o lenei faʻamatalaga. Fa'aauau le fa'aogaina o a matou Auaunaga e fai ma fa'amaoniga e te fa'amaonia a matou faalauaiteleina Aiaiga ma Tuutuuga & Tulaga.

Faamolemole aua le kopiina ma faapipii tusitusiga mai a matou tusiga blog. Matou te talosagaina le aufaitau e faasino i la matou saite nai lo lena. O lenei mea e mafai ai ona matou mautinoa e le o faʻasoa faʻamatalaga tuai ma e mafai e le au faitau ona maua le lisi o faʻamatalaga. Afai e te manaʻo e faʻasoa se tala, e mafai ona e faʻaogaina le faʻasalalauga faʻasalalau poʻo le faʻasoa se fesoʻotaʻiga i lenei itulau. O ata e talia e te fa'asoa.

atopa'u leoleo
tusitala: atopa'u leoleo

Tuua se tali

O lenei 'upega tafaʻilagi e faʻaaogaina le Akismet e faʻaitiitia le spam. Aoao pe faapefea ona faʻasoa lau faʻamatalaga faʻamatalaga.