Opelika Manamea: Sieni Doe Le Fa'ailoaina (Mataupu #1964)* FA'ATAU! (Fa'ailoa)

Muamua Lolomiina: Tesema 1, 2021
Faʻafouina: Ianuari 19, 2023

HTML Button Generator

Opelika Manamea | Lee Itumalo Jane Doe

HTML Button Generator

Igoa ole igoa: Leiloa
Isi Igoa: Leiloa

La Apoda: Le iloa
Su'ega igoa: Desconocida


Faʻatoʻaga

Nofoaga o Toega: I se alia e lata ane i Brookehaven Mobile Home Park i le 1700th Block o Hurst Street, Opelika, Alabama, Iunaite Setete.
Aso Toe Faaleleia: Ianuari 28, 2012 (Aso Toona’i)
Faʻaaloalo: Leiloa

Falta de: O lo'o i ai le faleaiga o lo'o fa'atasi ma le fale o fale tifaga i le nofoaga 1700 o Hurst Street, Opelika, Alabama, Estados Unidos.
Fecha en que se encontró el cuerpo: 28 o le aso 2012 (aso)
Masalo: Leloaloa

Tulaga (Circunstancias)

* ILOA NEI! (1/19/2023) - Faʻamatalaga i le pito i lalo o tulaga!

I le aso 28 o Ianuari, na maua ai e se tama talavou le ulupoo o se teineitiiti na lipotia le mea mataʻutia na maua i lona tina. O se su'esu'ega a leoleo na maua ai nisi toega i luga o le auvai fafie o se vaitafe pe a ma le 50 - 75 futu mai le Brookehaven Mobile Home Park i Opelika. O molimau o lo'o ta'u mai ai na maliu o ia i le va o le 8 masina i le 2 tausaga a'o le'i toe malosi (i le va o le 2010 - 2011). E le mamao ma le tino, na maua ai e leoleo se ofutino lima lima piniki ma faamau e foliga pei o fatu ma ni mea laiti i le ua. E ui lava e talitonuina o le ofutino e ana ia, e le mafai ona faʻamaonia.

Ua fuafuaina e leoleo o ia e i le va o le 3 i le 7 tausaga le matua ma e feololo lona lauulu e faailogaina i pupuni uliuli. Ona o se manu'a muamua na tupu i ni nai masina (atonu e umi atu) a'o le'i maliu, na faaleagaina tumau ai le teine ​​ma ma'ila i lona mata agavale (fesoʻotaʻiga). Semanu e tauaso o ia i lena itu. O tagata e fegalegaleai ma ia semanu e matauina le manua.

E le o iloa le mafuaaga o le maliu, ae o lona maliu ua manatu o se fasioti tagata. E foliga mai sa faigata le olaga o le tamaitiiti; atonu na sau o ia mai se si'osi'omaga saua ma mafatia i le le lava o meaai. O le le lava o meaai sa lava le ogaoga na taofia ai lona tuputupu ae faaletino ma nifo. Atonu na foliga mai o ia i tagata e mamaʻi pe mafatia i le le lelei o le tumama. Sa i ai foi ni manuaga eseese ua faamalolo pe faamaloloina i lona ulupoo, lima, vae, tauau, ma ivi (sili atu i le 15 gau eseese i le aofaiga atoa). Atonu o le sauaina na mafua ai foi ona manu’a lona mata.

O suʻega Isotope na faʻaalia ai na fanau o ia ma nofo i Alabama poʻo se setete lata ane i sautesasae (Arkansas, Florida, Georgia, Louisiana, Mississippi, Oklahoma, South Carolina, Texas). O loʻo i ai nisi faʻamatalaga e taʻu mai ai na fesoʻotaʻi o ia i Orlando, Florida (fesoʻotaʻiga). Atonu na ia fa'aaluina se taimi i se eria e maualuga atu le maualuga o le ta'ita'i a'o le'i alu i se mea e maualalo le maualuga.

Faaalia e leoleo, masalo na tuulafoaia e se tasi e masani i lea nofoaga. . . masalo o se tasi mai le paka taavale toso. O le nofoaga na maua ai o ia e le o se nofoaga e faigofie ona maua e tagata ese.

O le avea o ia ma tagata fa'apitonu'u e mafua ai ona le mafai ona iloa lona fa'alavelave. O le a fa'amoemoe se tasi i le pitonu'u po'o lana a'oga o le a matauina se tamaititi ua mou atu i le tausaga a'o lumana'i lona mauaina. Faaalia e leoleo, e leai ma se tasi o fanau na lesitala mo aoga i le 2011 na le toe foi mai i le tausaga na sosoo ai. O se tasi e mafaufau pe o ia o se tamaititi tausi na se'e i le faiga. O se tasi e le masani i ai tagata o le atunuu e tatau ona fai atu pe ana le alu i le aʻoga pe faʻaalia faailoga o le tuulafoaia.

“E tatau ona tatou sailia lona igoa. E tatau ona matou tuuina atu ia te ia se falelauasiga talafeagai ma e tatau ona matou foia lenei mataupu mo ia, "

O le alii leoleo Sgt. Alfred White (WFLA)

I le faagasologa o a latou suesuega, na mafai ai e leoleo ona maua se ata o se tamaititi latou te talitonu atonu o le tagata leaga na aafia. O se ata na pu'eina o se teineititi o lo'o a'oga i le Vacation Bible School i le Greater Peace Baptist Church i le taumafanafana 2011, o se ata e foliga tutusa ma le tino maliu o lē na a'afia.

O le tamaititi e 4-5 i lena taimi ma sa i ai foi se faaletonu faaletino i lona mata agavale. I ata, ua aliali mai ua fa'ateteleina lona iris ma atonu o se fa'amaoniga o le tauaso i lena itu. O ia o se tamaititi filemu na tauivi e talanoa i le tulaga tutusa e pei o isi tamaiti. Atonu na avea lea ma mafuaaga na mafua ai ona nofo na o ia.

Fa'afanua o lo'o fa'aalia ai fa'ailoga mo le nofoaga na maua ai le Opelika Jane Doe ma mo le Greater Peace Baptist Church

FUAFUAGA!

Mulimuli ane, ina ua mavae le silia ma le sefulu tausaga, ua toe tuuina atu ia Opelika Jane Doe lona igoa - matou te matua fiafia lava i le mafai ona taʻu atu ia te oe o lenei teineitiiti faapelepele Amore Joveh Wiggins.

O Lamar Vickerstaff o se tagatanuu o Opelika ae sa auai i le US Navy, o se galuega femalagaaʻi e fesoasoani ia te ia i le nanaina o le mea moni i tua o le toesea o Amore mo le silia ma le sefulu tausaga. Sa nofo o ia i le tele o aai i le salafa o le US e aofia ai Jacksonville, FL; Norfolk, VA; ma Honolulu, Hawai'i. Ia Ianuari 2006, na molimauina ai e Lamar ma Sherry Wiggins, o se tamaitai mai Norfolk, VA le fanau mai o le la tama teine ​​o Amore Joveh Wiggins. I ni nai masina mulimuli ane ia Me, na faaipoipo ai Lamar i lona toalua o loo i ai nei o Ruta ao la o ma Sherry i ni auala eseese.

Ae paga lea, i le 2009, na leiloa ai e Sherry le tausiga o Amore ia Lamar ma lona faletua. Sa fa'aauau pea ona totogi le tausiga o tamaiti i tausaga talu mai le 2009 ae sa le'i fa'atagaina e va'ai ia Amore, ona ua leiloa ana aia tatau e asiasi ai. E foliga mai na talitonu Sherry o loʻo ola pea lana tama teine ​​​​ma saogalemu ma lona tama ma lona tina fai.

O le toe faʻaleleia o le igoa o Amore e mafai ona ala i taumafaiga tuʻufaʻatasia a le Firebird Forensics Group (aemaise Barbara Rae-Venter) ma Othram laboratories. O fale su'esu'e a Othram ua maua le ta'uta'ua i tausaga talu ai ona o lo latou tomai fa'apitoa i le fausiaina o tala'aga DNA mo su'ega gafa i mataupu e aofia ai tagata e le'i fa'ailoaina. Na latou aoina faʻamaoniga e manaʻomia e amata galue ai i le mataupu a Amore ia Ianuari 2022 ma e oʻo atu ia Oketopa ua latou maua lelei le DNA e amata ai suʻega. Na fa'aaoga e Barbara Rae-Venter le fa'amatalaga DNA e fa'ailoa ai ta'ita'i fou ma feso'ota'iga fa'a-aiga i le taimi na aumai ai fa'amatalaga a Lamar i leoleo. Na talanoa leoleo ma Lamar ma Ruta, ae latou te lei tuuina atu ni faamatalaga e uiga i le tina o Amore ae na te’ena e Ruta lona iloaina o loo soifua o ia.

O isi su’esu’ega na i’u ina ta’ita’i atu ai leoleo ia Sherry lea na fa’amaonia ai sa i ai se la tama ma Lamar ma sa la taofia ma Ruta le teineititi i le 2009. Na maua e leoleo le mea moni e ui ina nonofo Amore ma i la’ua mai le 2009 se’ia o’o i lona maliu, ae sa maua lava e Lamar ma Ruta. e le'i lesitalaina o ia i le a'oga ma e le'i lipotia lava lona leiloa.

Na pueina Lamar ma Ruth Vickerstaff ia Ianuari 17, 2023 i Jacksonville, FL i moliaga e amata mai i le fasioti tagata solitulafono ma le sauaina o tamaiti i le le lipotia o se tamaititi ua misi. Na mafai e leoleo ona piki Ruta i le taimi o le taʻavale ma tuʻuina atu ma le loto malie e Lamar o ia lava i leoleo ina ua sau i le vaaiga. O Lamar sa tu i le Naval Station Mayport e avea o se inisinia sili ae ua litaea e lei leva atu.

E ui lava e leʻi oʻo i lona iuga le mataupu lava ia, ae ua oʻo mai le mea moni ma e mafai e Amore ona toe ave lona igoa ma lona ola. E momoli atu o matou manatu ma tatalo i lona tina ma soo se aiga lautele sa pele ia te ia. Moe i le manamea peach. 🕊️


Fa'amatalaga (Descripción)

  • Aso fanau: 2006
  • Tausaga i le Leiloa: 6
  • Tupulaga: Aferika Amerika
  • Nationality: Amerika Tele
  • Itupa ile Fanau mai: fafine
  • Hair: Medium le uumi, Black, Curly Hair
  • Lanu Mata: Fa'afefiloi (e ono foliga mai e lanumoana le tasi ona o lona manu'a)
  • maualuga:
  • Weight:
  • Gagana Tautala:
  • Aso fanau: Ianuari 2006
  • Tausaga: 6
  • ituaiga: Afroamericana
  • Nationality: U.S
  • Sexo al nacer: Mujer
  • Hair: Cabello negro, rizado
  • Lanu o mata: Mixta (una puede parecer azulada debido a su lesión)
  • Maualuga:
  • Pauna:
  • Gagana:

Faailoga Faailoga po'o Fa'ailoga (Características Distintivas)

  • Manu'a ma ma'ila i lona mata agavale. Atonu e mafua ai le tauaso.
  • Lesión y cicatrices en su ojo izquierdo. Posiblemente provoque ceguera.

Popolega faafomai (Preocupaciones Médicas)

  • Leiloa
  • Leloaloa


Laei (Ropa)

  • 'Aufu'au Lima U'umi piniki ma fa'amau Fa'ato'a ma Fa'aulaula e lata ane i le ua
  • Camisa rosa de manga larga con botones de corazón y volantes que se acerca al escote

Faʻaaloalo (Sospechoso)

  • Leiloa
  • Leloaloa

taavale (Taavale)

  • Leiloa
  • Leloaloa


Afai o ia te oe poʻo soʻo se tasi e te iloa e iai faʻamatalaga e uiga i le mou atu, Faʻamolemole faʻafesoʻotaʻi:

Pe fa'aoga le QR Code (taumatau) e su'e ai fa'amatalaga fa'afeso'ota'i mo Leoleo a le atunu'u.


Mulimuli mai ia i matou nei mo nisi iloiloga lilo, tala, ma fautuaga!


HTML Button Generator
HTML Button Generator
HTML Button Generator

punaoa

  • WLTZ (2018) 'O Leoleo o lo'o galulue ma le le fiu e fa'ailoa Pepe Jane Doe', 24 Mati. fesoʻotaʻiga
  • Palczewski, S. (2020) 'Ua fa'asoa e Leoleo ata fa'alelei o Pepe Jane Doe; $20,000 taui lafo i le pusa malulu', Opelika-Auburn Tala Fou, 7 Me. fesoʻotaʻiga.
  • Jackson, T. (2017). Opelika-Auburn Tala Fou, 2 Fepuari. fesoʻotaʻiga.
  • James, H. (2021) 'Ata fou: Opelika Police Department faaauau pea su'esu'ega 2012 Jane Doe cold case', CBS42, 9 Oketopa. fesoʻotaʻiga.
  • Singleton, M. (2016) 'E te iloa o lenei teineitiiti na maua ua oti i Opelika?', CBS42, 25 Aokuso. fesoʻotaʻiga.
  • Nickel, C. (2019) 'Ata fou na faʻaalia i le mataupu a Opelika "Jane Doe", CBS42, 29 Setema. fesoʻotaʻiga.
  • Nickel, C. (2017) 'O ai Jane Doe?', CBS42, 24 Fepuari fesoʻotaʻiga.
  • Alice (2016), "E te iloaina Lee County Jane Doe?", Fa'a'a'a'aa'i pusa malulu, 25 Aukuso. fesoʻotaʻiga.
  • Robinson, C. (2023) 'Opelika Jane Doe na faailoa mai ina ua mavae le 11 tausaga: Na pueina e Tama ma lona faletua', AL.com, 19 Ianuari, fesoʻotaʻiga.
  • DNASolves.com (2023) 'Opelika PD Leverages Othram's Genetic Testing Platform e Faailoa ai Opelika Jane Doe', Sooga.
  • Micolucci, V. (2023) 'Ua mana'omia e leoleo leoleo Jacksonville i Alabama 'Jane Doe' fasioti tagata', Tala Fou4JAX, 19 Ianuari, fesoʻotaʻiga.
  • Opelika (2023) 'OPELIKA LEOLEO ILOILO PEPE JANE DOE,' fesoʻotaʻiga.

Podcasts:


teena o meatotino:

O fa'amatalaga o lo'o ofoina mai e ala ia matou Au'aunaga e na'o fa'amatalaga lautele. Matou te faia taumafaiga uma e faʻamautu le faʻamaumauga ma faʻamautinoa o faʻamaumauga e lata mai ma saʻo. Ae ui i lea, matou te le faia ni faʻamaonia poʻo ni folafolaga e uiga i le saʻo, faʻamaonia, faʻatuatuaina, avanoa, poʻo le atoatoa o faʻamatalaga iinei. E fa'aputuina fa'amaumauga mai NGO, tala fou, ma fa'asalalauga Alofa. O lenei faʻamatalaga e le o faamoemoe mo le faalagolago. I lalo ole tulaga e le mafai ai e le Suitcase Detective poʻo ona tagata e ona ma faʻalapotopotoga ona noatia mo soʻo se faʻafitauli e ono mafua mai i le faʻaaogaina poʻo le faitauina o lenei faʻamatalaga. Fa'aauau le fa'aogaina o a matou Auaunaga e fai ma fa'amaoniga e te fa'amaonia a matou faalauaiteleina Aiaiga ma Tuutuuga & Tulaga.

Faamolemole aua le kopiina ma faapipii tusitusiga mai a matou tusiga blog. Matou te talosagaina le aufaitau e faasino i la matou saite nai lo lena. O lenei mea e mafai ai ona matou mautinoa e le o faʻasoa faʻamatalaga tuai ma e mafai e le au faitau ona maua le lisi o faʻamatalaga. Afai e te manaʻo e faʻasoa se tala, e mafai ona e faʻaogaina le faʻasalalauga faʻasalalau poʻo le faʻasoa se fesoʻotaʻiga i lenei itulau. O ata e talia e te fa'asoa.

atopa'u leoleo
tusitala: atopa'u leoleo

Tuua se tali

O lenei 'upega tafaʻilagi e faʻaaogaina le Akismet e faʻaitiitia le spam. Aoao pe faapefea ona faʻasoa lau faʻamatalaga faʻamatalaga.